5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Zlostavljanje pasa riješeno špijunskom tehnologijom

14.06.2021 Primjeri iz prakse

Pas je lajao i do 20 sati dnevno

Živimo na 4. katu stambene zgrade i znamo da je prošlo oko godinu dana otkako je susjed kupio psa. Pas je s vremena na vrijeme zalajao, ali mi smo se navikli, i nismo od toga radili problem. Do prije otprilike pola godine je bilo manje-više bez problema, međutim, onda se situacija promijenila i pas je lajao više-manje stalno. Danju i noću. Na neke dane, lajao je i više od 20 sati.

Razgovor sa susjedom nije nikuda vodio

Nekoliko puta smo se pokušali dogovoriti sa susjedom da na neki način riješimo situaciju, no rezultata nije bilo. Pas je neprekidno lajao, osobito noću, i mi smo postajali ludi. Nekoliko puta smo zvali policiju, no lavež bi ponovno počeo ubrzo nakon što bi otišli. 

Policajci su nam rekli, da u trenutnoj situaciji ne mogu puno učiniti, jer životinja nije pokazivala vidljive znakove zlostavljanja. No, savjetovali su nam da situaciju pokušamo nekako dokumentirati i onda se zbog sumnje na zlostavljanje životinja, može obratiti veterinarskoj upravi ili policiji. 

Uobičajena sredstva nisu pomogla

S obzirom na to da, naravno, pristup susjedovom stanu nemamo, mogućnosti dobivanja dokaza o zlostavljanju su bile ograničene. Lavež smo pokušali snimiti mobitelom, no to nije baš uspjelo jer iako je lavež bio dugotrajan i nepodnošljiv, na snimci se nije baš čuo.Plus, tamo se više ništa drugo nije čulo

Secutek.hr nam je pomogao riješiti problem

Kada više nismo znali što učiniti, dok smo pretraživali Internet, naišli smo na secutek.hr, čija nam se ponuda učinila zanimljivom i zaključili smo da bi nam specijalna tehnika mogla pomoći s našim problemom.

Nakon konzultacija, naposljetku, smo nabavili uređaj za prisluškivanje kroz zid, za koji smo u secutek.hr nabavili i bateriju velikog kapaciteta da bi uređaj mogao raditi cijeli dan, i diktafon, koji se spoji na prisluškivač i počinje snimati automatski pri detekciji buke. 

Rezultat je došao odmah

Napokon smo nakon 3 dana, snimku skinuli na računalo i pustili. Bili smo oduševljeni, jer ne samo da se lavež psa čuo perfektno, već su se čuli i tupci udarci koji su prethodili lajanju i cviljenju psa..

Tada smo ponovno kontaktirali policiju i vrlo brzo je došlo do razrješenja. Susjedov pas je bio zlostavljan. Stoga, nismo mirni, ali možda sada bude odveden na bolje mjesto.

 

Priča je uređena i anonimizorana.

Je li vam se svidio ovaj članak?
Zahvaljujući špijunki za vrata SECUTRON DOORGUARD riješeni dugotrajni problemi s vandalom Zahvaljujući špijunki za vrata SECUTRON DOORGUARD riješeni dugotrajni problemi s vandalom

Rasprava

Tema još nije komentirana.

Samo registrirani korisnici mogu sudjelovati u raspravi.

Najšira ponuda

Preko 5000 proizvoda

Izrada po narudžbi

Od dizajna do izvedbe

Diskretna dostava

Nema podataka o e-trgovini

Specijalista u tom području

Više od 10 godina iskustva