5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Zahvaljujući špijunki za vrata SECUTRON DOORGUARD riješeni dugotrajni problemi s vandalom

12.10.2020 Primjeri iz prakse
U stanu smo bili godinu dana i cijelo smo se to vrijeme borili s huliganom koji je redovito radio nered. Štetu koji je u tih godinu dana prouzročio, popela se do nekoliko stotina tisuća kuna, i to nije bilo samo kod nas. Bio je poznat cijelom našem kvartu. Nažalost, sve mu je to polazilo za rukom jer nije bilo izravnih svjedoka i dokaza. Iako je zdrav razum nalago da nam je svima počinitelj dobro poznat, nije ga se moglo izravno optužiti. Pa smo dogovorili postavljanje špijunskih kamera u prostorije. 

Sve prve postavljenje kamere su brzo nestale. Mi smo napravili grešku. Kamerama se moglo pristupiti odozada. Tako da je "netko" počupao kabel, iščupao kameru i razbio ju o zid. Svaki put kada se to dogodilo, odmah je uslijedio još jedan vandalski napad. Bilo je riječ o primjerice, oštećenju unutarnjeg dijela vrata ili bi se "iz vedra neba" razbila staklena ploča na vratima u predvorju. Sljedeći put je nestala cijela kamera. Srećom, bila je to obična web kamera od nekoliko stotina kuna ali nije imala šanse protiv vandala. 

Zatim smo se obratili trgovcu profesionalnih sigurnosnih kamera. Ovdje bih želio dodati, da su kamere instalirane u našem domu, od strane secute.hr tima, radile apsolutno sjajno i pouzdano. S obzirom da, kod nas, ni najprikladnija kamera nije bila otporna na vandalizam, ugradili smo nekoliko skrivenih kamera koje su nadzirale prostor koje su osiguravale klasične sigurnosne kamere. Uzeli smo u obzir činjenicu da su špijunske kamere koštale nekoliko stotina kuna pa da njihovo uništavanje i dalje nije bio prekršaj.

Nažalost, s vremenom je otkrio i te skrivene kamere pa je u njihovoj blizini bio oprezan ili bi ih onesposobio lijepljenjem ili mazanjem crne boje. Jednom je u udubljenje špijunske kamere ugurao zgužvani papir koji je, na njegovu nesreću, ipak ispao. Misleći da ga kamere ne vidi, htio je iskoristi priliku i uništiti drugu kameru koja je visjela gotovo 4 metra iznad zemlje. Demonstrativno je stao uz skrivenu kameru, za koju je mislio da je onesposobljenja, pokazao srednji prst i zatim se popeo preko ormarića s aparatom za gašenje požara do kamere i otkinuo je. Pogodak! Imali smo snimku počinjenog zločina. Nažalost, u policiji se stvari nisu rasplele sjajno. Napravljen je zapisnik, priložena snimka i napravljene fotografije. 

Sljedeći put su ga kamere snimile kako krade električne bicike iz prizemlja. S obzirom na vrijednost bicikala, to je već bila kriminalna aktivnost. Iako je osiguravajuća kuća nadoknadila štetu jednom od dva vlasnika, policija opet nije ništa učinila pošto je počinitelja bilo nemoguće identificirati zbog maske (koju je nosio zbog kamera). Iako su ga tamo okupljeni, prepoznali. Trenutak prije toga vidjelo se kako ide kući, uzima bicikl, zaustavlja se i zuri u nekoga te trenutak poslije, nestaje u liftu. Ubrzo nakon toga, u prizemlje je stigao lift iz kojeg je izašla osoba u majici s kapuljačom i reflektirajućim prslukom. Gleda oko sebe, diskretno vadi kliješta, reže i lanac je pokidan. Osoba izlazi van. Za trenutak dolazi duga osoba s ruksakom, prekontrolira lanac i izlazi van. Vraća se bez ruksaka, odmotova lanac, uzima bicikl i izlazi van. Nekoliko minuta kasnije, vraća se slična osoba u reflektirajućem prsluku, reže još jedan lanac uzima bicikl i izlazi van. Snimka je podsjećala na detektivski film. Ipak, policija je i ovaj put rekla da ne  može ništa. 

Trebalo je poduzeti nešto drugo. Nešto što bi ga uhvatilo kada misli da je neprimijećen, kada se osjeća kao Superman. Tada smo u nekoliko stanova odlučili instalirati digitalnu špijunku Secutron DoorGuard koja se izvana na vratima ne razlikuje od klasičnih špijunki. S ovim smo kamerama, u konačnici, imali uspjeha. Na njima se moglo vidjeti kako su jedan dan nosili kristalne lustere u podrum, drugi dan su nosili brdske bicikle gore u stan, a tek nekoliko sati kasnije su nosili pojedinačne dijelove bicikla. Presudile su im snimke s naših kamera koje su zabilježile kada i kako su izlazili te je to uspoređeno sa snimkama objekata iz susjedstva u koje su provalili. Da nije bilo ovih tajnih kamera, naša višegodišnja borba bi još i danas trajala. 

Ovu nam je priču poslao jedan od naših zadovoljnih kupaca. Naše digitalne špijunke pomogle su mnogim ljudima da riješe svoje probleme s nepristojnim susjedima, prvenstveno zato što naši proizvodi Secutron DoorGuard izgledaju kao klasična špijunka pa mogu pomoći tamo gdje i najprikladnija klasična sigurnosna kamera nije korisna. 

Jedan od snimljenih videa koji je osigurao zatvaranje počinitelja

Novi proizvodi

Prisluškivanje mobitela

Prisluškivanje mobitela je najučinkovitiji načini za dobivanje informacija kada povjerenje nestane. Isprobajte besplatnu probnu licencu!

Odposlech mobilu

Najnoviji članci iz savjetovališta

Novosti na secutek.hr

Novi vrhunski proizvodi
Novi vrhunski proizvodi

Dnes vyzdvihujeme jsme vybrali absolutně špičkovou fotopast, nabíječku do auta s GPS a miniaturní diktafon. 

Letní novinky
Letní novinky

Dnes vyzdvihujeme skutečně mikrodiktafony, FullHD kamery na ruce a kompletní sortiment přenosných vysílaček Baofeng. 

Je li vam se svidio ovaj članak?
Zlostavljanje pasa riješeno špijunskom tehnologijom Zlostavljanje pasa riješeno špijunskom tehnologijom Nemilé překvapení ve vlastní restauraci Nemilé překvapení ve vlastní restauraci

Rasprava

Tema još nije komentirana.

Samo registrirani korisnici mogu sudjelovati u raspravi.

Najšira ponuda

Preko 5000 proizvoda

Izrada po narudžbi

Od dizajna do izvedbe

Diskretna dostava

Nema podataka o e-trgovini

Specijalista u tom području

Više od 10 godina iskustva