5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Odlični školski pomoćnici

Září je všeobecně pociťováno jako období, jež nepatří právě k těm nejoblíbenějším a nejočekávanějším. Pouze jen s výjimkou natěšených prvňáčků, u kterých se ovšem první nadšení a vidina nových dobrodružství v následujících měsících a letech strávených sezením v lavici většinou nadobro rozplyne. Z řad starších žáků a studentů bychom také nalezli jedince, jež ani v aktuálně probíhajícím čase nepropadají pesimismu a skepsi, každopádně lze zodpovědně říct, že kyselé a otrávené obličeje jsou ve výrazné přesile. U rodičů je to podobné. I sebevětší bývalí nebo současní šprti přiznávají, že letním prázdninám, těžko může konkurovat přísnější denní režim, ranní vstávání, vršící se požadavky učitelů a vůbec všechny ty povinnosti kolem školy.

Jasno je da škola ne  mora biti dosadna i teška. No, ipak, kako bi mogli malim i onim većim školarcima boravak u školi i izvan nje učiniti ugodnijim, uz pomoć korisnog tehničkog pomagala? U našoj ponudi ćete pronaći nekoliko modela koji sasvim dobro služe ne samo kao tehnološka igračka već i kao pomoćnik koji olakšava učenje,  primjerice, kod diktiranja na predavanju ili brzog bilježenja gradiva. I studentima i učenicima je dobrodošla pomoć koja štedi vrijeme i olakšava učenje. Zahvaljujući svom pomoćniku, učenici će lako zablistati pred razrednim kolegama. Podijeliti ćemo nekoliko savjeta oko proizvoda iz naše ponude koji će, između ostalog, odlično  poslužiti kao školski tehnički pomoćnici, i pritom, svakako,  ne mislim na "pomoć" u smislu varanja na testovima. 

Olovka s diktafonom

Diktafon MQ-92 je  ugrađen u lijepoj, ali ne previše napadnoj olovci, i može se koristiti i u većim tajnim, špijunskim akcijama. Svakako je prikladan u svrhu brzog prikupljanja informacija, govora i/ili cijelog predavanja ili nastave, a sa snimljenim zapisom se jednostavno i učinkovito radi. To jamče dobri tehnički parametri uređaja, od kojih se ističe mikrofon koji hvata pozive na udaljenosti do 8 metara, i dugotrajna izdržljivost baterije koja omogućuje do 12 sati neprekidnog snimanja.

Model je dosta popularan zbog jednostavnog načina rada kojeg mogu i djeca svladati. Snimanje se aktivira jednim pokretom pri čemu se cijelim diktafonom upravlja kliznom kopčom. Ova specijalna olovka je opremljena i AGC sustavom, odnosno automatskom kontrolom glasnoće, koja prilagođava glasnoću s obzirom na udaljenost i jačinu objekta kojeg se želi snimiti. Preslušavanje snimke nije komplicirano; olovka se samo otvori i unutar se nalazi ulaz za USB koji se spaja izravno na računalo, bez potrebe za spojnim kabelom. 

Sat s kamerom i diktafonom

Ovo je špijunski sat s kamerom i diktafonom Secutek MK04 koji spada u najbolje modele svoje kategorije. Sat ima full HD kameru, te može fotografirati u visokoj rezoluciji, te, stoga i pisani dokument bude savršeno čitljiv i upotrebljiv. Može se prebacivati između različitih načina rada, pa ako u nekom trenutku treba snimiti samo zvučni zapis, primjerice predavanje, jednostavno se prelazi na taj način rada. 

Jedna od posebnosti ovog sata s kamerom i diktafonom je IR osvjetljenje, koja mu omogućuje da vidi i snima tijekom otežane vidljivosti ili noću što ga čini univerzalnim modelom ne samo u školskoj uporabi ili uredskoj uprabi, već i na terenu, primjerice za diskretno prikupljanje dokaznog materijala. Snimljene audio ili video zapise, na računalo se prebacuje putem USB sučelja. Prije toga, sat se mora isključiti. Dok je spojen na računalo, sat se puni. Kao i kod olovke, cijena se kreće oko 600 HRK.

Mikro slušalica za diskretnu komunikaciju

Proizvod iz malo drugačije kategorije je ova mikro slušalica za tajnu komunikaciju s GSM kutijom  i profesionalnim mikrofonom. Model Secutek MS18 s vrhunskim mikrofonom marke Knowles malo je skuplji proizvod koji ispunjava stroge zahtjeve i za pravu špijunsku akciju. Jasno je da se ovaj profesionalni proizvod može koristiti u školi i kao pomoć u ostalim situacijama. 

U koju god svrhu da se koristi, slušalicu se praktički ne može otkriti. Zbog svojih minijaturnih dimenzija, cijela se slušalica može sakriti u zvukovodni kanala, gdje je neprimijetna. Zahvaljujući izuzetno kvalitetnom mikrofonu, moguća je i dvosmjerna komunikacija.

Što ako je potrebno predati mobitel tijekom ispita, tajnih sastanaka i sl.? Ovdje to uopće nije važno jer  GSM kutija, kao sastavni dio proizvoda, u potpunosti zamijenjuje funkciju mobilnog telefona, tako da ćete tajnu mini slušalicu moći, u potpunosti koristiti i dok je mobitel ugašen ili udaljen. 

Nadalje, u našoj specijaliziranoj trgovini postoji velik broj zanimljivih i originalnih proizvoda koji nisu samo za potrebe učenja ili špijuniranja, a i stalno se dodaju novi. Odvojite trenutak i dopustite da vas inspiriramo! 

 

Izvori:

https://secutek.cz/spionazni-diktafony/57-propiska-s-diktafonem-mq-92.html

https://secutek.cz/spionazni-mini-kamery/59-spionazni-hodinky-s-kamerou-a-diktafonem-secutek-mk04.html

https://secutek.cz/skryta-komunikace-a-napoveda/143-mikrosluchatko-pro-skrytou-komunikaci-s-gsm-boxem-a-knowles-mikrofonem-secutek-ms18.html