5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Kako odabrati špijunsku kameru?

Kako odabrati špijunsku kameru?
Na ovom se blogu često obrađuju vijesti o pojedinim proizvodima, ideje i primjeri njihove primjene kod nas ali i u inozemstvu, recenzije i testovi ili promišljanja iz područja sigurnosti i špijunske tehnike, a tu spadaju i primjerice, etičke i zakonodavne strane stvari. Ovaj put smo odabrali temu koja nije toliko originalna ali je itekako praktična:
Prema čemu se, doista, orijentirati kod kupnje špijunske kamere, koja je najtipičniji predstavnik skrivene odnosno sigurnosne tehnike? Na koje parametre i kriterije treba obratiti pažnju? Kako provesti međusobnu usporedbu pojedinih modela? Kome se obratiti kada ne znate što raditi? Na čemu se može uštedjeti prilikom odabira a na čemu nikako ne bi trebalo pokušavati uštedjeti? U kojoj konkretnoj situaciji je prikladnije koristiti određeni proizvod iz širokog asortimana ponude? U ovom članku ćemo se potruditi dati vam odgovore na ova i slična pitanja!

Kriterij odabira br. 1 – Namjera i svrha

Kategorija špijunskih kamera je i na domaćem tržištu sve raznovrsnija, opsežnija i kompleksnija dok su pritom  pojedini proizvodi sve profinjeniji, sofisticiraniji i raznovrsniji. Upravo zahvaljujući tome se povećavaju šanse pronalaska točno određene špijunske kamere koja će biti prikladna za jedinstvene i specifične situacije. U svakom slučaju, tijekom rangiranja koje provode kupci, nekoliko motiva ipak prednjači kod odabira odgovarajuće špijunske ili sigurnosne kamere. 

Jedan od njih je potreba za boljim osiguranjem doma ili tvrtkinih objekata. Od lopova, vandala, u nekim slučajevima susjeda ali i nepoštenih djelatnika. Kad je riječ o osiguranju stana, obiteljskog doma ili poslovnih prostora, preporuča se potražiti savjet od stručnjaka kako bi se dodatno savjetovali treba li zaštitit vanjski ili unutarnji prostor. Cijenite li više daljinsko upravljanje nadziranim objektom putem Wi-Fija i doista detaljne parametre razlučivosti koje nude IP sistemi kamera ili  ćete prednost dati jednostavnoj instalaciji, održavanju i nižim nabavnim cijenama HD kamera (pogledati prethodni članak)? 

Česta namjena i prikladan poticaj za kupnju špijunske kamere je sumnja u nevjeru. Za tu je svrhu potreban diskretan, neprimjetan i kompaktan uređaj. Dakle, što se može učiniti u ovakvoj nezahvalnoj situaciji u kojoj nije samo riječ o otkrivanju nevjere već i u dobivanju uvjerljivog dokaznog materijala? Zanimljiva i pogodna opcija su skrivene mini kamere ugrađene u svakodnevnu tehniku - u budilicu, kućnu vremensku stanicu i sl. Ovi su uređaji obični opremljeni funkcijom detekcije pokreta i visoko kvalitetnom IP kamerom. Konkretan prijedlog je primjerice mini kamera s noćnim vidom LawMate PV-FM20HDWI skrivena u stolnom satu. Za posebno osjetljive slučajeve, može se koristiti mini kamera u obliku modula, prikladna za individualnu kamuflažu.

Ako ste među sretnicima koji ne moraju tražiti prigodnu skrivenu kameru zbog nevjernog partnera, razmislite jeste li učinili sve što ste mogli za zaštitu svog limenog ljubimca. U ovom konkretnom slučaju, postoji širok asortiman, nešto drugačijih modela proizvoda koji su namijenjeni čuvanju vozila od potencijalnih pljačkaša, vandala i od nepoštenih djelatnika tvrtke poput lukavih prodajnih predstavnika. U takvoj situaciji poslužit će jedan od GPS proizvoda, posebno namijenjenih za osobna i poslovna vozila. U ponudi se nalaze uglavnom GPS trackery odnosno lokatori koji su također, sve popularniji i traženiji uređaj iz seta špijunskih kamera.

Špijunske kamere odlično će poslužiti i za snimanje poslovnih sastanaka, pregovora, dogovora, razgovora za posao i sl. Diskretno snimanje situacija sa skrivenom mini kamerom, kao što su pokušaj podmićivanja ili slične nezakonite gospodarske prakse, može biti itekako korisno.  U svrhu snimanja poslovnog sastanka, jasno je da će se kamera zakamuflirati u predmet koji je i inače prisutan na sastancima. Koji to konkretno predmet može biti? Flash-disc, pisaći pribor, sat, olovka... Nadalje, mini kamere se mogu diskretno ukomponirati u kravatu, novčanik, računalni miš. Među najprikladnijim proizvodima za snimanje sastanak, nalazi se privjesak za ključeve s kamerom LawMate PV-RC200DHW, koji zahvaljujući WDR tehnologiji može snimati i uvjetima lošeg osvjetljenja. Kada želite biti sigurno da će važne stvari doista biti zabilježene na snimci, bez da stalno mislite o tome gdje je kamera usmjerena, savršeno rješenje je korištenje naočala s kamerom.

Kriterij odabira br. 2 – parametri, funkcije i oprema kamere

Sigurnosne i špijunske kamere mogu se ocijeniti temeljem više parametara. Stoga ćemo se dotaknuti nekih od njih. Zasigurno će vas zanimati u kojoj rezoluciji će odabrani proizvod moći snimati ili fotografirati. Većina sustava dostupnih na tržištu može snimati u HD rezoluciji, te stoga uglavnom nema problema ako se treba dalje raditi sa snimkama i ukoliko je potrebno, poslužiti kao vjerodostojni dokaz na sudu. 

Osnovna funkcija špijunskih kamera je i tkz. detektor pokreta. Tu postoji izbor između analogne ili digitalne varijante. Osim na rezoluciju i detekciju pokreta, pri odabiru konkretnog modela, preporučuje se pažnju usmjeriti i na to u kakvim sve konkretnim modelima/režimima može raditi. Ako se neki objekt želi neprestano nadzirati, tada će se cijeniti funkcija neprekidnog snimanja. Neke druge špijunske kamere će početi snimati dok otkriju pokret. No, mnogi uređaji ipak omogućuju prebacivanje između oba režima. Na što još treba obratiti pažnju prije konačne odluke kod kupnje kamere? To bi bili sljedeći parametri: mogućnost daljinskog upravljanja uređajem, dostupnost relevantnih mobilnih aplikacija, mogućnost ručnog fotografiranja i na postojanje funkcije vremenskog označavanja snimaka koja je odličan pomoćnik u kasnijem radu sa snimljenim materijalom.

Kriterij odabira br. 3 – početni troškovi

Kada je donijeta odluka, u koju svrhu će se koristiti tehnički pomoćnik, ide se na sljedeći korak. Misli se na karakteristike i performanse koje ima uređaj. Tada ostaje odgovoriti na logično pitanje koliko se financijski želi izdvojiti za špijunsku kameru. Prisutan je trend pada cijena ovakvih proizvoda i to uglavnom zbog rastuće konkurencije iz cijelog svijeta. Za kupce to znači da su u mogućnosti kupiti kvalitetnu špijunsku kameru po cijeni od nekoliko stotina kuna, što se prije pet ili deset godina smatralo apsolutno nerealnim. 

Ipak se ovaj faktor ne može zanemariti. Dakle, što odabrati u okviru svojih kriterija? Špijunska kamera je potrebna za jednokratnu svrhu ili će se koristiti više puta? Traži li se doista sofisticirani uređaj vrhunskih parametara  za profesionalnu upotreba ili će dovoljna biti i osnovna verzija špijunskog uređaja za primjerice snimanje prijatelja? Hoće li se birati iz aktualne ponude ili će se raspitati o mogućnostima individualne prilagodbe sustava kamara?

Portfelj proizvoda je sve bogatiji a cijene sve povoljnije

Nakon što ste pročitali cijeli tekst, i promislili o svim aspektima oko kupnje, uvjereni smo da će, ponudom naše specijalizirane trgovine, biti zadovoljni kako prosječni tako i profesionalni klijenti.  

Nové produkty

Prisluškivanje mobitela

Prisluškivanje mobitela je najučinkovitiji način za dobivanje informacija kada je povjerenje narušeno. Isprobajte trial verziju besplatno!

Odposlech mobilu

Najnoviji članci iz našeg savjetovališta

Novosti

Novi vrhunski proizvodi
Novi vrhunski proizvodi

Dnes vyzdvihujeme jsme vybrali absolutně špičkovou fotopast, nabíječku do auta s GPS a miniaturní diktafon. 

Letní novinky
Letní novinky

Dnes vyzdvihujeme skutečně mikrodiktafony, FullHD kamery na ruce a kompletní sortiment přenosných vysílaček Baofeng.