5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Kako odabrati špijunsku kameru?

Potkradaju li vas zaposlenici? Sumnjate li u partnerovu nevjeru ili samo želite pratiti što rade kolege u uredu dok vas nema? Ovo su samo neke od situacija u kojima ljudi pribjegavaju korištenju skrivenih kamera. Iz iskustva znamo da će dobro postavljana špijunska kamera pomoći u rješavanju problema koji traje već neko vrijemo kroz nekoliko dana ili čak sati!

U našoj trgovini ćete pronaći samo visoko kvalitetne špijunske mini kamere, mada to ne znači da će proizvoljno odabrana kamera biti pravo rješenje za ono što vama treba. Pogledajmo najčešće korištene tipove skrivenih kamera.

Vrste tajnih kamera

Mini kamere sa snimanjem

Minijaturne kamere s integriranim snimačem su među najpopularnijim špijunskim uređajima. Njihovoj popularnosti pridonosi to što instalacija nije komplicirana niti je naknadno potrebno razvlačiti kablove do udaljenih uređaja za snimanje. Riječ je o all-in-one uređajima koji mogu u potpunosti samostalno raditi.  Često su opremljene vlastitom baterijom pa ju samo treba postaviti na odabrani položaj i pustiti da tajno nadgleda prostor.  Špijunske mini kamere mogu biti statične ili prenosive.  Primjerom prijenosne mini kamere sa snimanjem može biti primjerice, skrivena kamera u flash discu Esonic CAM-U7 ili privjesak za ključeve s kamerom LawMate PV-RC200HDW, koje u svakom trenutku možemo imati sa sobom, spremne na diskretno snimanje. Ako želite skrivenu kameru trajno smjestiti na određeno mjesto, možemo koristiti na primjer budilicu s integriranom WiFi kamerom Secutek WIP-10, koja je prva na svijetu, opremljena s u cijelosti rotirajućom skrivenom kamerom.

 

Skrivene kamere

Radi se o mini kamerama kamufliranima u svakodnevne predmete. Za određenu namjenu možemo birati između niza prikladnih predmeta u koje se mini kamera može sakriti. Za mystery shopping ili snimanje važnih sastanaka, odlično mogu služiti naočale s kamerom koje se mogu sjajno kamuflirati iza zatamljenog stakla. Trenutno najbolji model naočala s kamerom su LawMate PV-EG20CL koje nude prvoklasnu kvalitetu snimanja i potpuno diskretni izgled.Špijunska kamera s noćnim vidom u digitalnoj budilici, smještena na noćnom ormariću, omogućuje vam diskretno promatranje spavaće sobe tijekom vašeg poslovnog puta. Za nadgledanje prodajnog prostora, dobar odabir je, primjerice, WiFi skrivena kamera u PIR senzoru Secutek PIR-720SWF. Za najosjetljivije slučajeve, kod nas je moguće masirati mini kameru u konkretni predmet prema želji. 

 

 

Mini kamere za skrivenu montažu

U najosjetljivijim situacijama, kada si ne možemo priuštiti ni najmanji rizik od otkrivanja koristiti ćemo špijunske mini kamere prikladne za individualnu skrivenu montažu. Velika prednost je što se u prostoru ne mora pojaviti novi predmet. U tu svrhu dobro će poslužiti primjerice Secutek KM02+ mini kamera s detekcijom pokreta. Mini kamera se lako zakamuflira u već postojeći predmet na određenom mjestu- primjerice cvijet, stolni sat ili lampu. Ako vi niste u mogućnosti instalirati, imate mogućnost da naši tehničari naprave  špijunsku kameru po narudžbi.

 

 

 

Skrivene kamere s dugim vijekom trajanja

Ukoliko postoji potreba za dugotrajnim nadzorom objekta, treba odabrati kameru koja se može napajiti iz el. mreže ili, ukoliko ne postoji ta mogućnost, onu koja može dugo raditi s jednim punjenjem. Kako bi osigurala višednevnu izdržljivost, tajna kamera mora imati ili veliku bateriju (što u većini slučajeva nije baš praktično) ili senzor koji će aktivirati kameru samo kada zatreba. Najčešće se radi o PIR senzoru pokreta iako ni glasovni prekidač ili mjerač vremena nisu iznimka. Ove komponente mogu produžiti vijek trajanja baterije i do 100 puta.

Odabrane mini Law Mate kamere opremljene su senzorom pokreta i stoga će duže raditi. Još bolje rezultate postižu tajne kamere češkog proizvođača Secutron UltraLife koje traju i do 60 dana bez punjenja!