5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Jak vybrat kameru pro vzdálené sledování

Vše co potřebujete vědět o IP kamerách a dalších možnostech vzdáleného monitoringu.

Kako odabrati kameru za daljinsko praćenje?

03.12.2018 Vodič kod odabira

IP KAMERA - rješenje za daljinski nadzor

IP kamera se posredstvom vašeg rutera povezuje na internet i potom sliku možete pratiti gdje god se nalazili s mobitela, tableta ili PC-a. Sve naše  IP kamery dolaze s aplikacijom za Android/iOS pomoću koje se s kamerom može jednostavno upravljati i pratiti što se događa.

Aplikacije podržavaju tkz. push obavijesti koje se posebno koriste kod detekcije pokreta. To znači da kamera otkrije pokret, odmah će se uključiti obavijest. 

Kako bi kamera mogla komunicirati na daljinu, potrebno ju je spojiti na modem. Mogućnosti povezivanje možete pogledati na sljedećem dijagramu.

Diagram zapojení IP kamer

Vrste IP kamera

Drátové IP kamery - moraju biti spojene na ruter pomoći LAN kabela. Ove su kamere zahtjevnije za instalaciju.
WiFi IP kamery - najpopularnija vrsta IP kamera. Kameru nije potrebno kabelom spajati na ruter, već ju je dovoljno spojiti na njegovu WiFi mrežu, zbog čega ju je vrlo jednostavno instalirati. 
3G / 4G IP kamery - posebne IP kamere koje su opremljene vlastitim 3G/4G LTE modulom. Sve što trebate učiniti je uložiti SIM karticu u kameru jer ju nije potrebno spajati ni na jedan ruter.  3G / 4G kamere su posebno prikladne za korištenje na mjestima gdje nema fiksnog interneta. Na primjer, u vikendicama, na zemljištima, gradilištima i sl.

NVR - rješenje za snimanje s više IP kamera na jednom mjestu

Kako bi sigurnosni sustav bio uistinu učinkovit, preporučuje se sve snimke spremiti na vanjski uređaj za snimanje tkz. NVR (Network Video Recorder). U NVR se može umetnuti hard disk s kapacitetom od nekoliko TB (1TB = 1000GB). U slučaju da netko ošteti kameru, zahvaljujući NVR-u nećete izgubiti snimke. Zde si můžete zobrazit nabídku NVR.

Druga funkcija NVR-a je što može objediniti rad više IP kamera u jednu aplikaciju. Svaki proizvođač IP kamera koristi svoju aplikaciju za njihov rad. Stoga, ukoliko imate više kamera različitih proizvođača, uvijek se morat prebacivati između pojedinačnih aplikacija kako bi upravljali njima. Objedinite li sve kamere pod jednim NVR-om, moći ćete njima upravljati kroz jednu aplikaciju. 

Zapojení IP kamery do NVR

Najpopularniji NVR snimači

Standardna ili skrivena kamera?

Svaka vrsta ima svoje prednosti. Želite li da sustav kamera obavlja preventivnu funkciju, tada je bolje koristiti tradicionalnu kameru. U suprotnom, želite li počinitelja uhvatiti izravno na djelu, bolji odabir će biti skrivena kamera. Skrivena kamera može poslužiti i kao dodatni sigurnosni element standardne kamere gdje će skrivena kamera usmjeravati na standardnu kameru i tako će moći uhvatiti počinitelja koji pokušava uništiti kameru. 

 

Lovačka kamera ili IP kamera?

Lovačke kamere su vrlo učinkoviti uređaji, posebice za zaštitu prostora gdje nema napajanja.  S baterijom, može izdržati i do 6 mjeseci u radu. Napredniji modeli mogu snimiti fotografiju i poslati je MMS-om kada otkriju pokret. Međutim, prilikom slanja MMS-a može doći do vremenskog kašnjenja između slika, pa bi u nekim slučajevima bilo bolje koristiti IP kameru koja omogućuje praćenje u stvarnom vremenu.

Osiguranje vikendice ili zemljišta na kojemu nema struje

Ako je u mjestu dostupan internet, moguće je koristiti standardnu IP kamery ili skryté IP kamery koje vam omogućuju snimanje i daljinsko praćenje u stvarnom vremenu te trenutnu mobilnu obavijest kada se otkrije pokret. 

Ako u mjestu nije dostupan internet, moguće je koristiti uobičajene  3G / 4G  IP kamery ili skrivene 3G IP kamere, koje obavljaju istu funkciju kao i uobičajene IP kamere, ali zahvaljujući integriranom 3G modulu, ne trebaju se povezivati na intenet pomoću vanjskog rutera. Za spajanje na internet, dovoljno je umetnuti SIM karticu u kameru.

SAVJET: Nekoliko 3G IP kamera u jednom objektu se može zamijeniti standardnim IP kamerama u kombinaciji s vanjskim 3G/4G modemom.
 

Propojení IP kamer s 3G / 4G modemem

Osiguranje objekta u kojem nema struje

Fotopast nudi najbolju vrijednost za uloženi novac, iako nisu uvijek dovoljni. Iz razloga što nemaju opciju praćenja snimaka u stvarnom vremenu.

4G IP kamera s neovisnim punjenjem, najčešće iz solarnih panela, u kombinaciji s baterijom velikog kapaciteta, nudi neusporedivo komforno praćenje naspram lovačke kamere, no sukladno tome su i troškovi nabave znatno veći. Izrađujemo solarne 3G sustave kamera po narudžbi. Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se kontaktirati nas. 

Secutron Monitor SE-M

Najšira ponuda

Preko 5000 proizvoda

Izrada po narudžbi

Od dizajna do izvedbe

Diskretna dostava

Nema podataka o e-trgovini

Specijalista u tom području

Više od 10 godina iskustva