5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Kako odabrati IP kameru?

IP kamere su omiljeni sigurnosni element. Tome u prilog ide činjenica da njihovu konfiguraciju ne treba provoditi stručnjak, već to može svatko učiniti. IP kamere će pomoći osigurati dom, ured ili poslovnicu. Neki modeli imaju opciju dvosmjerne komunikacija pa mogu zamijeniti i dadilju. 

Kako odabrati IP kameru? Prvi savjet

  • Odlučite se želite li samostalnu IP kameru ili kompletan sustav kamera
  • Odaberite hoće li kamera biti statična ili pokretna
  • Ako će kamera biti unutra, izaberite između kamera za unutranju uporabu. Nema potrebe da se dodatno plaća za vanjski dizajn
  • Želite li uz online pregled i pohranu snimaka, najbolji odabir su IP kamere s integriranim SD utorom
  • Različiti filteri pomoći ći vam odabrati IP kameru baš za vas

Najčešća pitanja pri odabiru IP kamere

Moglu li sam postaviti kameru?

Ukoliko kamera podržava P2P tehnologiju (sve IP kamere iz naše ponude ju standarno podržavaju), onda su osnovne postavke vrlo jednostave. 

Mogu li IP kamere snimati?

Uobičajeno je spremati slike s IP kamere na vanjski mrežni video rekorder (NVR). Ako je kamera opremljena utorom za memorijsku karticu, tada se može spremati izravno na nju. 

Što znači PTZ?

Kratica PTZ označava Pan Tilt Zoom, što znači da je riječ o rotirajućoj kameri koji može zumirati.

Žičana ili bežična?

S kupnjom IP kamere štedite vrijeme za montažu. Međutim, ne treba zaboraviti da IP kamere neprekidno prenose velike količine podatka i da stoga čak i mali kvar signala može uzrokovati problem s prijenosom. Ako razmišljate o kupnji bežičnog sistema kamera, preporučujemo da prvo prekontrolirate jačinu WiFi signala na mjesto gdje ćete ga montirati. 

Važni parametri kod izbora IP kamera

  • Rezolucija kamere

IP kamere obično imaju rezoluciju od HD720p  pa do 4K.Što je rezolucija veća, vidjet će se više detalja na snimkama s IP kamere. No, ne zaboravite da s većom rezolucijom raste i potreba za memorijom. 

  • Osjetljivost na svijetlost

Što je bolja osjetljivost na svijetlost, to će kamera bolje vidjeti u uvjetima lošeg osvjetljenja.  Osjetljivost na svijetlo je određena otvorom blende leće, i to se označava slovom f, pa stoga, što je vrijednost f niža to  je bolja osjetljivost na svijetlo. Osjetljivos kamere na svijetlo također utječe na osjetljivost senzora što je označeno u LUXechu. I tu vrijedi da što je broj manji to je osjetljivost bolja.

Ako je kamera opremljena IR osvjetljenjem, automatski će se aktivirati osvjetljenje kada intenzitet svijetla padne ispod kritične razine te tako umjetno poboljšati uvjete osvjetljenja. 

  • Alarmi

Kamere su standardno opremljene detekcijom pokreta te obavještavaju push obavijesti, slanjem e-maila ili zvučnim signalom.

  • Spremanje snimki

Snimke se standardno spremaju na udaljeni PC na kojem je pokrenut odgovarajući program ili na NVR. Određeni modeli imaju utor za vlastitu memorijsku karticu. 

  • Izdržljivost

Dok su neke IP kamere pogodne samo za unutarnje korištenje, druge mogu i u ekstremne uvjete. Izdržljivost je označena znakon IPXX. Primjerice IP66. Što je IP broj veći to je izdržljivost bolja. Za rad u ekstremnim uvjetima IP kamera bi trebala biti opremljena vlastitim ventrilatorem i grijačem. 

Nové produkty

Odposlech mobilu

Odposlech mobilu je nejefektivnější cesta k informacím, když důvěra selhává. Vyzkoušejte trial licenci zdarma!

Odposlech mobilu

Nejnovější články z poradny

Novinky ze SPYobchodu

Novi vrhunski proizvodi
Novi vrhunski proizvodi

Dnes vyzdvihujeme jsme vybrali absolutně špičkovou fotopast, nabíječku do auta s GPS a miniaturní diktafon. 

Letní novinky
Letní novinky

Dnes vyzdvihujeme skutečně mikrodiktafony, FullHD kamery na ruce a kompletní sortiment přenosných vysílaček Baofeng.