5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Kako odabrati detektor prisluškivača i skrivenih kamera?

16.09.2019 Goranka Rakic Vodič kod odabira

Jedan od načina jak se bránit proti odposlouchávání a skrytému nahrávání, je korištenjem detektora za otkrivanje prisluškivanja. S obzirom da postoji velik broj detektora, a njihove se cijene kreću od nekoliko stotina kuna sve do nekoliko stotina tisuća kuna, odabir onog pravog, za osobu koja nije iz tog područja, može biti itekako izazovan.

Mnogi kupci griješe što ulažu cijeli svoj budžet u jedan visoko kvalitetni detektor koji, iako vrlo pouzdan, detektira samo određenu vrstu prisluškivača, a ostale u potpunosti zanemaruje. Često je moguće postići mnogo bolje rezultate s nižim budžetom, koji je prikladnije raspoređen na nekoliko različitih uređaja. 

Najbolji detektor za cijenu od 1.500 HRK

Ukoliko imate vrlo ograničen budžet, najbolji će biti multifunkční detektor odposlechů a skrytých kamer LawMate RD-30, koji ima vrlo dobar omjer performansi i cijene (zbog toga smo ga uključili u naše komplete, o čemu ćete moći pročitati više u nastavku članka)

Detektor stjenica RD-30 otkriva aktivnost na frekvenciji od 20MHz do  6GHz. Tijekom pretrage, osjetljivost detektora je moguće podesiti i prema određenoj lokaciji. 

Prednosti

+ širokopojasna detekcija od 20Mhz do 6GHz
+ pouzdano otkriva uobičajene radio prisluškivače  (UHF i VHF)
+ detektira prisluškivanje pomoću SIM kartice (GSM, 3G, 4G)
+ posebno staklo za lakše otkrivanje objektiva skrivene kamere

Nedostaci

- zbog jedne mjerne skale, slabo detektira prisluškivače s malom snagom prisluškivanja
(npr. 3G, 4G, WiFi, Bluetooth, DECT i ostale)
- ne otkriva prisluškivače koji su u stanju pripravnosti i trenutno ne rade                                             
- ne detektira pulsno prisluškivanje
- ne detektira pasivno prisluškivanje (uređaje za snimanje)

l

Koji detektor prisluškivanja odabrati s budžetom od 5.700 HRK?

S ovakvim budžetom raspolažu kupci koji ne kupuju detektor iz znatiželje već imaju opravdanu sumnju da bi mogli biti prisluškivani. Navedeni budžet omogućuje nabavu nekoliko različitih uređaja i nabavka postaje mnogo lakša.

Prema našem iskustvo, uloženi novac najbolje opravdavaju: 

  • detektor bežičnog signala LawMate RD-30
  • pretraživač prisluškivača u razdjelniku, produžnom kabelu i električnom ožičenju Secutron SCN-BD200
  • inspekcijska kamera za fizički pregled teško dostupnih mjesta

Ovi uređaji se mogu kupiti povoljnije u setovima Secutek OTP-02.

Prednosti

+ širokopojasna detekcija od 20Mhz do 6GHz
+ pouzdano otkriva standardne radio prisluškivače (UHF i VHF)
+ detektira prisluškivače uz pomoć SIM kartice (GSM, 3G, 4G)
+ posebno staklo za lakše otkrivanje objektiva skrivenih kamera
+ detekcija profesionalnih ili pulsnih prisluškivača uključujući pasivne diktafone spojene na el. ožičenje ili ugrađene produžne ili razdjelne kabele
+ otkrivanje stjenica na teško dostupnim mjestima pomoću inspekcijske kamere

Nedostaci

- ne otkriva pulsne ili pasivne prisluškivače koji rade na svoju bateriju
- teško otkriva prisluškivače s malom snagom prijenosa koji rade na svoju bateriju

l

Najbolji setovi za otkrivanje prisluškivača po cijeni od 8.500 HRK

Najbolji setovi za otkrivanje prisluškivača po cijeni od 8.500 HRK

S budžetom od 8.500 HRK, već je moguće kupiti set za otkrivanje prisluškivača, koji će vam omogućiti vrlo učinkovit pregled. Preporučujemo slijedeće dvije opcije: detekční sada Secutek OTP-03 ili sada Secutek OTP-02 PRO .

Oba se nadovezuju na set OTP-02, pri čemu verzija OTP-O2 PRO, sadrži profesionalni detektor signala umjesto jednostavnog radio detektora iProtect 1216, što vam omogućuje neusporedivo bolje traženje uređaja aktivnim emitiranjem u radio spektru.

S druge strane, set OTP-03 sadrži i termo kameru koja je od neprocjenjive pomoći pri pregledu pošto može ući u trag i uređajima koji ništa ne emitiraju. 

Set sadrži:

  • detektor bežičnog signala LawMate RD-30 (OTP-03), iProtect 1216 (OTP-02 PRO)
  • pretraživač prisluškivača u razdjelnicima, produžnim kabelima i električnom ožičenju Secutron SCN-BD200
  • inspekcijsku kameru za pregled fizički nedostupnih mjesta
  • Termokamera HT-A1 (v OTP-03)

Najbolji setovi za otkrivanje prisluškivača po cijeni od 14.300 HRK

Za cijenu od 14.300 HRK, bez konkurencije, najbolji set je  Secutek OTP-03 PRO. Sadrži vrhunski detektor bežičnog signala iProtect 1216, s kojim jednostavno možete pretraživati aktivne prislušne na mobilnoj i radio frekvenciji. Detektor se vrlo dobro prilagođava šumu okoline, a osim što prikazuje trenutnu snagu detektiranog signala može prikazati i graf s razvojem signala tijekom vremena što olakšava određivanje točne lokacije monitora.

Nadalje, i ovaj je set kao i prethodni, opremljen detektorom  Secutron SCN-BD200,s kojim pouzdano i trenutno otkrivate sve uređaje za prisluškivanje spojene u produžne kabele, utičnice, razdjelnike ili električne instalacije. Velika prednost uređaja Secutron SCN-BD200 je što može otkriti i uređaje u pripravnosti koji ne emitiraju nikakav radio ili termalni signal. 

Za detekciju pasivnih snimača koji ništa ne odašilju ili pulsnih stjenica koje šalju podatke primjerice jednom dnevno, set je opremljen kvalitetnom  termokamerou HT-A1, koja može pronaći i vrlo male toplinske razlike. Učinkovitost termo kamere se višestruko povećava kada se koristi zajedno sa SCN-BD200.

S obzirom da ovaj detektor skenira električne instalacije, može odmah odrediti jesu li na distribucijske vodove priključeni neki uređaji. No, ipak ne može odrediti njihovu točnu lokaciju. Tada možete termo kamerom skenirati zid i mjesta ožičenja i lako odrediti gdje se prisluškivač nalazi.

Posljednji dio seta je inspekcijska kamera kao korisna pomoć pri fizičkom pregledu teško dostupnih mjesta poput klima-uređaja, prostora iza namještaja i sličnih.

Je li vam se svidio ovaj članak?
Sháníte originální vánoční dárek? Sháníte originální vánoční dárek? Šifrování mobilní komunikace Šifrování mobilní komunikace

Rasprava

Tema još nije komentirana.

Samo registrirani korisnici mogu sudjelovati u raspravi.

Najšira ponuda

Preko 5000 proizvoda

Izrada po narudžbi

Od dizajna do izvedbe

Diskretna dostava

Nema podataka o e-trgovini

Specijalista u tom području

Više od 10 godina iskustva