5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Gdje se sve može sakriti špijunska mini kamera?

Mini kamera skrivena u satu, memorijskom discu, olovci ili naočalama već je klasik na području špijunske tehnologije (iako još uvijek popularan i tražen), s kojim su upoznati i ljudi koje takve tehničke stvari baš i ne zanimaju. Naravno, mogućnosti skrivanja špijunske mini kamere su mnogo raznolikije i mnogobrojnije. Može se reći da nema granica mašti i kreativnosti u razvoju i proizvodnji sigurnosne i špijunske tehnologije. Dakle, gdje bi trebalo postaviti mini kameru kako bi uređaj u potpunosti pouzdano radio? Jednostavan odgovor glasio bi da ju je moguće praktički bilo gdje  postaviti.

Elektronika, dodaci ili odjeća

Dimenzije ovih skrivenih kamera, dizajniranih za ugradnju u neki drugi predmet, standardnog izleda i funkcionalnosti, toliko su male da ih obično nije problem ugraditit u većinu svakodnevnih predmeta, robu široke potrošnje, elektroniku ili kućni namještaj i pribor. Što mislite na odjeću ili obuću, šalicu, novčiće, drvo? Sve navedeno je već napravljeno i dostupno. I naravno, mnogo više. Pa pogledajmo pobliže barem neke od ovih klasičnih špijunskih naprava!

Mini kamera u kravati

Ako je vaša redovna radna odjeća formalnog stila i podrazumijeva svečanu košulju s kravatom, ovaj dodatak može postati vaš skriveni i profinjeni adut. Potreba za diskretnim pribavljanjem zapisa o poslovnim pregovorima, s ključnih sastanaka ili npr. u svrhu mystery shoppinga, neki su od karakterističnih i čestih motiva za kupnju proizvoda špijunske tehnologije. Kravata izgleda elegantno, profinjeno, a ujrdno i zanimljivo. Teško da bi tko pomislio da je u njega ugrađen uređaj za diskretno snimanje.

"Odlična ideja, ali kvaliteta snimke sigurno nije osobita", možda ćete pomisliti kada prvi put čujete za ovakvo rješenje. Nedajte se prevariti. Skrivena kamera u kravati nije puka atrakcija, već je opremljena profesionalnim Sony CCD uređajem koji snima slike iznimno visoke kvalitete. Kamera je opremljena WDR tehnologijim koja jamči jasnu sliku čak i kada je usmjerena prema svijetlu. Mikrofon s pretpojačalom jamstvo je visoke kvalitete zvuka. Na taj način, poslovni sastanak može prijeći u potpuno novu dimenziju!

Mini kamera u šalici

Većina nas ne može zamisliti početak novog dana ili završetak pauze za ručak bez omiljene kave. Ali, ova šalica kave ima malo drugačiju misiju od služenja svom vlasniku u obveznom ritualu i trenutcima pauze. U šalici uobičajenog izgleda, skrivena je HD mini kamera, čije su prednosti vrlo pristojni parametri rezolucije, jednostavno korištenje i dugo trajanje baterije- otprilike 40 sati neprekidnog rada.

Gdje se najčešće koristi ova posebna špijunska šalica kave? Osim što se koristi u uredske svrhe, prikladna je i za automobile. Konkretno, kao prevencija od vandalizma, primjerice. Šalica se može postaviti na kontrolnu ploču i zahvaljujući funkciji detekcije pokreta, aktivira se kada otkrije bilo kakav pokret u svom dometu. Skrivenom kamerom se može upravljati i na daljinu.

Mini kamera u šilterici

Za manje formalne prilike i više za korištenje na otvorenom, moguće je sve imati pod kontrolom zahvaljujući mini kameri skrivenoj u šilterici. Šilterice se nose, kako ljeti tako i u hladnijim mjesecima, i daleko od toga da su namijenjene samo mladeži. Nemoguće je izazvati sumnju da je kapa išta više od dodaka odjevnoj kombinaciji. 

Slično kravati, predstavljenoj gore, špijunska kamera u šilterici opremljena je LawMate HT-18   i tehnički dobro potkovana. Visoko kvalitetna slika i zvuk, WDR tehnologija, rezolucija 550 TV linija i kut gledanja od 78°, podižu ovu dobro osmišljenu stvar od originalnog noviteta do punopravnog, široko primjenjivog špijunskog i sigurnosnog uređaja.

Prijedlozi iz inozemstva

U ponudi stranih specijaliziranih špijunskih trgovina, možemo pronaći mnogo svakodnevnih i maštovitih  rješenja za postavljanje kamere. Jedan od njih je špijunska kamera u ukrasnom kamenu koji tako postaje pametan čuvar doma, posebice protiv lopova i vandala. Vanjski dio je dizajniran da izdrži ekstremne vremenske uvjete. Vrt i prostor oko kuće, tako su pod stalnim nadzorom, zahvaljujući "kamenu" a da nitko ni ne sluti. I u ovom slučaju, unutrašnoj je opremljena tehnikom respektabilnih parametara. Neki od njih su: rezolucija  2880*2160, iznimno širok kut gledanja (140 °), memorijska kartica kapaciteta 128 MB ili npr. mogućnost snimanja do 60 slika u sekundi.

Ne samo u odjeći i dodaci, opremu za snimanje ili praćenje možete sakriti i u obući. I ne mora uvijek biti u komercijalne svrhe. Poput CIA-e (američka obavještajna služba) koja je, navodno, imala posla sa slikarima koji su u peti sakrili mini odašiljač za presretanje komunikacije. Ostala tehnička rješenja iz ove oblasti, obavijena su legendama. Treba dodati da to nisu tek trendovi modernog doba. U članku na tu temu oddee.com, podsjeća da je već 1970. CIA podmetnula uređaje za praćenje u panjeve kako bi  saznala informacije iz Moskve. Misija je bila uspješna sve dok je nisu otkrili agenti KGB-a.

Uostalom, današnja su rješenja elegantnija, a kao i s drugim tehničkim proizvodima (GPS navigacija je dobar primjer), i špijunski proizvodi koji su se izvorno koristili u špijunske i obavještajne svrhe, razvili su se u asortiman za široku javnost i uporabu. Nekoliko ovdje navedenih primjera i čitav niz ostalih proizvoda, koji su ovdje dostupni, dokaz su toga. 

 

Korišteni izvori:

https://www.spygadgets.com/hidden-camera-rock-with-4k-resolution/

https://www.oddee.com/item_98530.aspx

http://skryte-kamery.cz/