5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.hr       Dostava i plaćanje       Sve o kupovini       Blog        Novosti

Auto kamere

Auto kamere Auto kamere se uglavnom koriste za snimanje vožnje. Napravljene snimke se mogu koristiti kao dokazi u spornim situacijama. 

Ključne karakteristike ugrađenih kamera su, primjerice, široki kut gledanja, automatski početak snimanja pri pokretu motora, mogućnost snimanja u petlji, i po potrebi, GPS zapis lokacije. više informacija

Kako odabrati auto kameru?

Prilikom odabira auto kamere, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko glavnih parametara. Auto kamera bi trebala imati dovoljnu rezoluciju, barem 720p, kako bi se, sa snimaka, mogle očitati registarske tablice  okolnih vozila.

Drugi važan element je kut gledanja kamere, koji bi trebao biti najmanje 100°, kako bi kamera pratila okolinu automobila. Mogućnost snimanja u petlji bi trebala imati svaka auto kamera.

Skuplje auto kamera bi trebale biti opremljene naprednim značajkama poput WDR tehnologije, akceleratora i GPS modula.

Kada se sve može koristiti auto kamera?

Najčešći razlog kupnje auto kamere je što može služiti kao dokaz u slučaju sporne nesreće. Primjerice, ukoliko se ispred vas vozi u rikverc, iako vi niste krivi za nesreću, najvjerojatnije ćete biti identificirani kao krivac. No, to neće biti tako ukoliko imate auto kameru koja sve bilježi i tako će vas poštedjeti mogućih komplikacija

Za spremanje zapisa od nezgode uglavnom se koristi funkcija spojena za žiroskop koja u trenutku udara ili drugog manevra od nekog auta, odmah sprema zapis od trenutka kad se dogodio i dodaje mu 30 sekundi prije i 30 sekundi poslije događaja (duljina zapisa prije i nakon nezgode je podesiva). Tako da će na snimci biti jasno vidljiv cijeli tijek nezgode.

Kako rade auto kamere?

Auto kamera je standardno spojena na vjetrobransko staklo vakumskim držačem i automatski se uključuje kada se motor pokrene. Od trenutka kada krenete, auto kamera snima svaku vašu vožnju i snimke sprema prema odabranom načinu.

Auto kamera može snimati u kontinuiranoj petlji (kad se memorija napuni, presnimit će najstarije snimke) ili u načinu spremanja samo u slučaju nezgode ili brze i nagle promjene smjera. Tako ćete imati snimljene sve nezgodne trenutke koji se događaju tijekom putovanja. 

Automobilske kamere s GPS-om

Puno ljudi smatra da auto kamere s GPS-om kombiniraju auto kameru s GPS navigacijom. No, to nije tako. GPS modul integriran u ato kameru ne služi za navigaciju već za obogaćivanje snimaka GPS kordinatama. Svaku sekundu snimke možete dodijeliti konkretnoj lokaciji. 

Snimke s auto kamere

Auto kamere mogu snimati neprekidno u beskonačnoj petlji (najstarije snimke se automatski presnimavaju) ili početi snimati tek kada se detektira pokret. Bolji modeli auto kamera su opremljeni akceleratorom, zahvaljujući kojem su u stanju prepoznati razne krizne situacije (naglo kočenje, sudar, nagla promjena smjera itd.) Ocjeni li auto kamera situaciju kao kriznu, automazski je sprema u zasebnu mapu gdje ne može biti presnimljena. 

Najprodavaniji

1. Full HD kamera Zetta Z82

Full HD kamera Zetta Z82
Full HD kamera iz obitelji Zetta s detekcijom pokreta, idealna za zaštitu vašeg automobila ili ureda

169,00 €
2. 4CH FULL HD DVR za automobile (GPS opcija)

4CH FULL HD DVR za automobile (GPS opcija)
4CH FULL HD DVR snimač za vozila s mogućnošću spajanja vanjskog GPS modula i podržava memorijske kartice do 128GB.

Od 360,00 €
2 proizvodi
Full HD kamera Zetta Z82

Full HD kamera Zetta Z82

Full HD kamera iz obitelji Zetta s detekcijom pokreta, idealna za zaštitu vašeg automobila ili ureda

Više od 10 komada na stanju
169,00 €
   
preporučujemo
4CH FULL HD DVR za automobile (GPS opcija)

4CH FULL HD DVR za automobile (GPS opcija)

4CH FULL HD DVR snimač za vozila s mogućnošću spajanja vanjskog GPS modula i podržava memorijske kartice do 128GB.

1-2 kom na stanju
Od 360,00 €

Produkty

Kategorija proizvoda

Filtry

Posebne značajke
ostale opcije (1)
Načini komunikacije
Rezolucija
Izdržljivost baterije
Načini napajanja
Načini snimanja
Maksimalni kapacitet memorijske kartice
256 GB
256 GB
0 0 Od do
Kut zahvata
120°
120°
0 0 Od do
Proizvođači

Nejoblíbenější

Kontakt

+420212248598 +420725359870
Najšira ponuda

Preko 5000 proizvoda

Izrada po narudžbi

Od dizajna do izvedbe

Diskretna dostava

Nema podataka o e-trgovini

Specijalista u tom području

Više od 10 godina iskustva